Nähtävyyksiä ja käyntikohteita

Pielisjoen linna, Siltakatu 2

Vuonna 1852 valmistunut Pielisjoen linna on Joensuun kaupungin vanhin kivirakennus.

Pielisjoen linna rakennettiin alun perin kruununjyvästöksi. Kruunu peri veroja luonnontuotteina ja vilja nousi tärkeimmäksi veronmaksun välineeksi 1600-luvulla. Kameraalihallinnon isännöimä Pielisjoen linna palveli jyvästönä aina 1910-luvulle saakka.

Vuodesta 1919 lähtien Pielisjoen linna toimi Pohjois-Karjalan suojeluskuntapiirin varastona.

Joensuun kaupungintalo, Rantakatu 20

Arkkitehti Eliel Saarisen suunnittelema rakennus vuodelta 1914.

Joensuu Areena, Mehtimäenaukio 2

Suomen suurin puurakennus Joensuu Areena otettiin käyttöön helmikuussa 2004.

Joensuun bunkkerimuseo, Virrantaus 7, Marjala

Suomen historian suurimman rakennustyömaan, sodanaikaisen Salpalinjan rakennelmiin voit tutustua Marjalassa. Kaksi entisöityä bunkkeria ja niihin liittyvät linnoitusrakennelmat ja aseet ovat yleisölle nähtävänä Höytiäisen kanavan suistoalueella Pyhäselän rannalla.

Perhos-Botania, Heinäpurontie 70, Linnunlahti

Retkeile aavikolta sademetsään, tutustu lihansyöjä- ja tuntokasveihin sekä lähes tuhanteen muuhun eksoottiseen kasvilajiin. Kesällä myös trooppisia perhosia.

Pohjois-Karjalan museo, Carelicum, Koskikatu 5

Perusnäyttelyssä esitellään laajasti Karjalan historiaa ja rikasta suullista perinnettä. Sortavalassa toimineen Laatokan-Karjalan museon esineistöä. Laajat kuvakokoelmat Pohjois- ja Laatokan-Karjalasta. Kuva-arkisto ja kokoelmapalvelut.

Taitokortteli, Koskikatu 1

Taitokortteli tarjoaa ainutlaatuisia kokemuksia ja mieleenpainuvan ympäristön aivan Joensuun kaupungin sydämessä. 1800-luvun puutalokorttelimiljööstä löytyvät Kauppaneuvoksen kahvila, Tulikiilan seppien paja, näyttelyitä ja pienten putiikkien laadukkaita käsityötuotteita.

Taidekeskus Ahjo, Kirkkokatu 23

Pyrkii tarjoamaan tuoreen näkökulman pohjoiskarjalaiseen ja valtakunnalliseen taiteeseen. Näyttelyohjelmassa monipuolisten valokuva- ja kuvataidenäyttelyiden lisäksi taidekäsityötä. Lisäksi tarjolla taidekäsityömyyjäisiä ja mm. yleisöluento.

Linkkejä:

Tarjoamme kalustettuja asuntoja sekä muita eri majoitusvaihtoehtoja Joensuussa vuorokausi, viikko ja kuukausivuokrauksella, joustavasti tarpeen mukaan.
Kohteet sijaitsevat rauhallisilla alueilla aivan Joensuun keskustassa hissitaloissa ja lähialueilla.
Hinnat sisältävät veden ja sähkön, pyyhkeet, liinavaatteet, loppusiivouksen ja alv 10%. Ei muita lisäkuluja.

Tarjoamme myös 1 – 4 hengen huoneita, joiden varusteisiin kuuluu: oma minikeittiö, suihku/WC, TV ja WIFI- internetyhteys. Minikeittiön varusteina: jääkaappi, mikroaaltouuni, kahvinkeitin, keittolevy ja astioita.

Vastaanotto osoitteessa Torikatu 47 sovittuna aikana klo 14–21 välillä tai avainten nouto Hotel Julien vastaanotosta klo 16–23 välillä, osoitteesta Valimontie 3, Lehmo. Noudosta sovitaan tarkemmin etukäteen.